Εμμ.Καμπούρη 34, 183 45, Μοσχάτο
+30 210 94 84 370
9:30π.μ - 5:30μ.μ

Ειναι εφικτη η ανακτηση δεδομενων από ιούς / Ransomware;

Η ανάκτηση δεδομένων από ιούς ransomware είναι πολύ πιο περίπλοκη σε σύγκριση με την ανάκτηση από απλή διαγραφή αρχείων ή ακόμη και από διαμόρφωση δίσκου. Οι ransomware ιοί κρυπτογραφούν τα δεδομένα σας και απαιτούν λύτρα για να σας δώσουν το κλειδί αποκρυπτογράφησης. Εδώ είναι μερικά βήματα που μπορείτε να δοκιμάσετε εάν πέσετε θύμα ransomware:

  1. Απομονώστε τον υπολογιστή: Αποσυνδέστε τον υπολογιστή από το δίκτυο για να αποτρέψετε τον ιό ransomware από τον εξαπλωμό του και να προστατεύσετε τα υπόλοιπα δεδομένα σας.

  2. Ελέγξτε για ανακτητές (decryptors): Ορισμένοι ransomware έχουν αποκτήσει ανακτητές (decryptors) από τις αστυνομικές αρχές ή από ανεξάρτητους ερευνητές. Υπάρχουν ιστοσελίδες που παρέχουν πληροφορίες για decryptors και πόσοι ιοί μπορούν να αντιμετωπιστούν. Αν βρείτε έναν decryptor που ταιριάζει με τον ιό που σας πλήγηκε, μπορείτε να προσπαθήσετε να αποκρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας με τη βοήθειά του.

  3. Ανάκτηση από αντίγραφα ασφαλείας: Εάν έχετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, μπορείτε να ανακτήσετε τα αρχεία από αυτά τα αντίγραφα. Αυτό είναι το καλύτερο σενάριο, γιατί δεν χρειάζεται να πληρώσετε το λύτρα.

  4. Χρησιμοποιήστε ανακτητικό λογισμικό: Υπάρχουν εργαλεία ανακτητικού λογισμικού που μπορεί να βοηθήσουν στην ανάκτηση αρχείων που κρυπτογραφήθηκαν από ransomware. Ορισμένα από αυτά τα εργαλεία περιλαμβάνουν το "Shadow Explorer" για την ανάκτηση από αντίγραφα σκιών αρχείων και το "PhotoRec" για ανάκτηση φωτογραφιών.

  5. Μην πληρώσετε το λύτρα: Είναι σημαντικό να μην πληρώσετε το λύτρα, διότι αυτό ενθαρρύνει τους κυβερνοεγκληματίες. Επιπλέον, δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα λάβετε τον κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Σημειώστε ότι η επιτυχία της ανάκτησης δεδομένων από ransomware εξαρτάται από τον τύπο και την ισχύ του ιού, καθώς και από τον τρόπο που χειρίστηκαν τα δεδομένα σας. Η καλύτερη πρακτική είναι πάντα η πρόληψη με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και την χρήση ενημερωμένου αντικτύπου λογισμικού ασφαλείας για την προστασία του υπολογιστή σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας προτείνουμε την πιο κατάλληλη μέθοδο για εσάς και να αναλάβουμε την ανάκτηση των δεδομένων σας με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας στις χαμηλότερες τιμές!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram